سعیده قدس

دوران زندگی

پدرش مدیر مدرسه و مادرش خانه دار بود ولی ایشان نیز در یک محیط فرهنگی بزرگ شده بود .کودکی او در فضای آرام و متعادل گلاب دره شمیران گذشت، یعنی در فضایی که طبیعت غالب بود، رودخانه و برف و گل و بلبل و بهار و پائیز. بیشتر زندگی او در شهر شمیران گذشته،پس از پایان دانشگاه به عنوان کارشناس برنامه و بودجه در اداره دخانیات مشغول بکار شد و چند سالی نیز به عنوان کارشناس روابط بین الملل در وزارت صنایع و معادن کار می کرد.

saeede-ghods1

ازدواج

در 23 سالگی ازدواج کرد که شوهرش کارمند وزارت خارجه بود و این باعث شد که چندسالی در کشورهای دیگر از جمله آلمان و پاکستان زندگی کند و با فرهنگ های دیگر آشنا شود و وسعت دید بیشتری پیدا کند. فرزند اول وی در آلمان به دنیا آمد که آنجا فرصتی داشت در مرخصی بدون حقوق بچه داری کند. بچه دومشان در ایران بدنیا آمد و باز او از کارش استعفا داد زیرا که می دید که دو تا بچه و کار برایش امکان توجه کافی به خانواده و شغل را نمی گذاشت. در نظر داشت چند سالی بچه داری کند و بعد به کار برگردد.

بیماری کیانا

اما فرزند دومش، کیانا، تازه دو ساله بود که متوجه توموری در کلیه اش شدند. این اتفاق مانند زلزله همه ی زندگی او را تغییر داد و بازگشت به کار خود بخود فراموش شد. مدتی صرف درمان کیانا شد. در این مدت متوجه شد که چقدر نگاهش به زندگی غیرواقعی بود. چقدر زندگی می تواند سخت و بیرحم باشد و چقدر آدمهایی در اطرافش هستند که خیلی خیلی محرومتر هستند ولی به اندازه او از زندگی گله مند نیستند. یعنی شجاعانه تر با مسائل برخورد می کنند. با عوض شدن نگاهش به زندگی برداشت های دیگری از فسلفه هستی و دلیل زنده بودن و انگیزه های والای انسانی برایش مطرح شد که زمینه ای شد برای فکر اینکه از خود و مسائل شخصی خود بیرون آمده و تخم همدلی و همدردی در ذهنش بارورتر گردد، در تلاش بود یکجوری امکانات خودش را با آنها تقسیم کند، یا حداقل مهربانی خودش را به آنها عرضه کند.

بنیانگذاری محک

اولین قدمی که برداشت به دنبال نیاز به این کار بود. در سفری که برای معاینه کیانا به آلمان داشت ، دید گروه های پدر و مادرها برای کمک به هم جمع می شوند و این دیدی به نیاز ذهنی و باطنیش داد که یک جوری کمک نهادی تر و بنیادی تر باشد و فکری که در ذهن او متبلور می شود، دیگران را جذب کند. پس از برگشت به ایران، با پزشکان معالج کیانا درباره چنین نهادی صحبت کرد و آنها تایید کردند که خلاء را حس می کنند و خوب است که کسی حرکتی را شروع کند و این شروع حرکت به طرف مسیری بود که نهایتش بنیانگذاری محک بود.»

اهداف بنیان نهادن محک

وی با اشاره به مشکلات و سختی‌هایی که در مسیر درمان و کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آنها قرار داشت و در بسیاری مواقع موجب می‌شد که خانواده‌ها درمان کودک را رها کنند گفت:
علاوه بر رنج بیماری فرزند، سختی‌ها و مشکلات معیشتی و هزینه‌های بالای درمان بیماری سرطان نیز زندگی کودکان مبتلا به سرطان و خانواده هایشان را تحت تأثیر قرار می‌داد.
بنیانگذار محک، مشاهده این مشکلات و عزم به برطرف کردن آن را انگیزه‌ای برای تولد محک دانست که با کمک پزشکان متخصص طراز اول آنکولوژی و اطفال، یاوران و داوطلبانی که از ابتدا همراه محک بودند رشد کرد و بالنده شد تا آنکه امروز بعد از 20 سال سازمانی منسجم برای حمایت همه جانبه در زمینه‌های درمانی و خدمات حمایتی و رفاهی از کودک مبتلا به سرطان و خانواده او شکل گرفته که تا کنون بیش از 18000 کودک را تحت پوشش قرار داده است.

تحصیلات و مدارک علمی:

دانش آموخته رشته جغرافیا ودارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته برنامه ریزی شهری است.

افتخارات

وی به عنوان یکی از زنان برتر سال ۲۰۰۸ از طرف «وال استریت ژورنال» معرفی شده است.

آثار

کتاب «کیمیا خاتون»سال نشر (۱۳۸۳) تا سال 1391 بیست و پنج بار تجدید چاپ شد.

نقل قول و خاطرات

سعیده قدس: «زمانی که ایرانی‌ها به سازمانی اعتماد کنند، معجزه‌ها امکان پذیر می‌شود»
«من به دنبال رد پای شمس بودم و با مطالعه منابعی که در کتابخانه گنج بخش پاکستان و منابع دیگر بود به شدت جذب این کار شدم .»
دراثنای تحقیق ضمن این که دنبال چیزدیگری بودم ، ناگهان مساله دیگری ذهن من را به خود متوجه کرد و آن زندگی یک بانوی ایرانی بود . من متوجه شدم به بخش دیگری از زندگی شمس و مولانا علاقه مند شده بودم و آن هم زندگی کیمیا خاتون بود ، او من را صدا می کرد و ناچار بودم که دنبال این صدا بروم . این بود که به تحقیق درباره زندگی این بانو که نقش مهمی در زندگی شمس و مولانا داشته پرداختم.



ارسال نظر


قالب وردپرس